Wouter Witzel vlinderkleppen aan boord van Zweedse veerboten

In opdracht van onze Zweedse klant gaat de Chinese scheepswerf CSSC Offshore & Marine Engineering Group Company Ltd. (voorheen Guangzhou Shipyard International Ltd.) twee op gekoeld aardgas (LNG) aangedreven veerponten bouwen. Wouter Witzel zal hiervoor de vlinderkleppen leveren.

Deze veerboten hebben een capaciteit van 1.650 passagiers en zullen tussen het Zweedse vasteland en het eiland Visby varen. Het gaat om twee ‘roll-on-roll-off’ schepen, kortweg RoRo. Een scheepstype met één of meer, open of met een klep te sluiten, horizontale dekken. Hierdoor wordt het mogelijk om allerlei rollende lading, zoals auto’s, vrachtwagens etc. aan en van boord te rijden en te parkeren.

Deze LNG schepen zullen in 2017 worden opgeleverd. De rederij en de scheepswerf hebben zich tijdens de ontwerpfase ingespannen om een optimale romp met een zo laag mogelijk energieverbruik en zo klein mogelijke impact op het milieu te creëren. Het concept van het schip is een doorontwikkeling van bestaande SF1500 schepen met verbeterde energie- en milieueffecten.

Deze order werd mede gerealiseerd dankzij een langdurige, goede relatie met onze klant en de goede samenwerking met onze agent in China, die al twintig jaar onze belangen bij deze scheepswerf behartigt.