Wouter Witzel investeert in vitaliteit

Sporten onder werktijd
Sinds begin dit jaar biedt Wouter Witzel haar medewerkers de mogelijkheid om twee keer per week, onder werktijd en onder begeleiding, te sporten. In samenwerking met TopSport Connect is in een leegstaande kantoorruimte een volledige sportzaal ingericht en wordt er een gevarieerd sportprogramma aangeboden. Behalve voor beweging heeft het programma ook aandacht voor mentale gesteldheid, voeding en interactie. Aanwezigheid van professionele trainers en een fysiotherapeut maken dat het programma voor iedereen geschikt is, door het aanpassen van de oefeningen aan elk gewenste niveau.

Gezondere en blijere collega’s
Insteek van het vitaliteitsprogramma is te werken aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Een betere fysieke gezondheid, het voorkomen van klachten door eenzijdige belasting in het (soms) fysiek zware werk en versterken van het groepsgevoel zijn enkele belangrijke effecten. Financieel directeur Peter Heijink: “Zelf ben ik in m’n vrije tijd best actief met sport bezig, maar ik weet dat niet iedereen daar de tijd of motivatie voor kan vinden. Door het aanbieden van dit programma willen we de drempel naar een gezondere leefstijl verlagen. Natuurlijk hopen we hiermee op den duur minder ziekteverzuim te ervaren, maar ook meer tevreden medewerkers te hebben!”

Meer energie, maar soms ook spierpijn
De reacties van de deelnemers zijn vooral positief. Men waardeert het dat hun werkgever hier tijd en geld voor vrij maakt, wat ook best bijzonder te noemen is. Velen zijn ook in hun vrije tijd meer gaan bewegen. “Ik merk dat ik meer energie over heb, als ik naar het werk fiets”, zegt de één. Een andere collega: “Ik voel me fitter en heb meer spierkracht opgebouwd”. Soms neemt het fanatisme de overhand in de groepen en voelt iedereen een dag later stevige spierpijn. Dat is in elk geval een bewijs dat er actief wordt meegedaan!

Wouter Witzel Fittere werknemer