Wouter Witzel draagt bij aan Olympische medailles Nederland!

In februari 2014 waren de Olympische Winterspelen in Sochi (Rusland). Wouter Witzel heeft ongeveer 80 vlinderkleppen en terugslagkleppen geleverd voor het koelsysteem van de Olympische schaatsbaan “de Adler Arena”.

Het ontwerp van de Adler Arena, die plaats biedt aan 8.000 toeschouwers, is zo gemaakt dat deze doet denken aan een kristal, met glas in lood ramen en een band van transparant glas waardoor de toeschouwers naar buiten kunnen kijken. De Canadese firma die verantwoordelijk was voor de Richmond Oval van de Olympjsche Winterspelen in Vancouver, raadpleegde designer-bouwer Stroy International voor het interieur.

Eén van de belangrijke kenmerken van de locatie is het reflecterende zilveren plafond, dat de temperatuur in de hal koel moeten houden. Het folie-achtige materiaal is eerder ook voor andere ijsbanen gebruikt, maar niet in de grote hoeveelheden zoals in de Adler Arena.

Voor de ijsbaan is een groot buizenstelsel aangelegd waar een koudemiddel doorheen stroomt. Daar wordt water overheen gespoten, zodat er vervolgens een ijslaag ontstaat. Een perfecte ijskwaliteit is van groot belang voor de organisatie voor het behalen van toptijden en Olympische records.

Kijkend naar de resultaten in de Adler Arena, was het ijs van goede kwaliteit. Er zijn verschillende Olympische records gebroken!