Vlinderkleppen voor aanleg wijkpark rond watertoren

Dit jaar worden de drinkwaterreservoirs van wijkpark Hoog en Droog opnieuw in gebruik genomen na een grondige renovatie. Nog even en er worden weer miljoenen liters water opgeslagen.

De  watertoren is al een aantal jaren buiten gebruik en de waterreservoirs in de wijk De Bothoven staan al enige tijd droog. Vitens heeft deze geleegd voor een grote opknapbeurt, die eens in de 25 jaar noodzakelijk is. De bekkens zijn de laatste maanden geschuurd en gecoat met een speciale verf.

Bij de watertoren liggen twee reservoirs met elke twee compartimenten voor de berging van drinkwater. In totaal kan er 10.000 kuub water worden opgeslagen, als buffer tijdens piekmomenten. De reservoirs worden dag en nacht met drinkwater gevuld. Overdag wordt het meeste water gebruikt, waardoor de waterstand in de reservoirs zakt. ’s Nachts wordt de voorraad weer op peil gebracht.

Het drinkwater dat wordt opgeslagen in deze reservoirs komt van verschillende locaties in Enschede en uit Haaksbergen, Oldenzaal en Losser.

De bovenzijde van de reservoirs wordt geschikt gemaakt voor de inrichting als openbaar wandel- en speelterrein. Een derde reservoir, het oudste dat in de watertoren staat, wordt in delen gesloopt en weggehaald.

Wouter Witzel heeft aan dit project diverse afsluiters en aandrijvingen in verschillende doorlaten geleverd.

butterfly valves drinking water basin

Compartiment drinkwater reservoir