Scheepsbouw

De maritieme markt vereist deskundigheid op internationaal gebied. Wouter Witzel heeft een wereldwijd netwerk van scheepswerven, reders, aannemers en leveranciers van systemen. Naast een uitgebreid pakket van vlinderkleppen en aandrijvingen, leveren wij op maat gemaakte oplossingen inclusief volledige pneumatische, elektrische en hydraulische besturingssystemen die automatisch werken.

Toepassingen

Wouter Witzel vlinderkleppen en aandrijvingen zijn op verschillende plaatsen aan boord van elk type schip te vinden, waar kritische toepassingen maximale betrouwbaarheid vereisen. De kwaliteit wordt gegarandeerd door talrijke internationale productcertificaten en erkende regelingen voor productieonderzoek. Mogelijke toepassingen zijn onder meer:

 

  • Lading- en ballast systemen
  • Machinekamers
  • Bilge systeem
  • Brandbestrijdingssystemen
  • Huidafsluiter

Producten

Rubbergevoerde vlinderkleppen

We hebben een compleet assortiment van industriële vlinderkleppen ontwikkeld onder het bekende Wouter Witzel merk. Deze vlinderkleppen zijn geschikt voor elke mogelijke toepassing.

Het unieke concept van de gevulkaniseerde voering en het geprofileerde afdichting ontwerp hebben de functionele prestatie op een zeer hoog niveau gebracht. Onze toewijding zorgt voor een duidelijke toegevoegde waarde voor onze klanten. Ervaring met diverse toepassingen, continu materiaalonderzoek en innovatie van efficiënte productietechnologieën hebben geleid tot een up-to-date productaanbod.

Onze vlinderkleppen zijn ontworpen volgens de meest recente internationale normen en voldoen ook aan milieueisen. Al vele jaren vervangen onze centrische rubbergevoerde vlinderkleppen, conventionele dubbel excentrische vlinderkleppen of kogelafsluiters.

Dynaxe High Performance vlinderklep

We classificeren onze high performance vlinderklep in twee categorieën:

  • Dynaxe
  • Econaxe

De Dynaxe range blinkt uit in alle markten waar hoge druk, zware omstandigheden of een abrasieve omgeving van toepassing zijn. Deze high performance klep is uiterst duurzaam, heeft een ultra lange levensduur met lage operationele kosten en voldoet aan de strengste internationale normen.

Econaxe is een nieuwe reeks van double offset vlinderkleppen voor toepassingen in verschillende industrieën en is verkrijgbaar in verschillende types en materialen. Econaxe is de meest economische oplossing voor hoge abrasieve toepassingen.

Eurocheck

De Eurocheck vlinderklep is een onderhoudsvrije, zelf draaibare terugslagklep van de Wafer Type serie met een dubbele disk. Speciaal ontworpen kenmerken en zorgvuldig geselecteerde materialen zijn gecombineerd om de Eurocheck tot een zeer betrouwbaar product te maken tegen lage operationele kosten.

Deze range afsluiters wordt voornamelijk gebruikt in watertoepassingen. Door hun compacte ontwerp zijn ze ruimtebesparend. Onderhoudskosten zijn laag tot nul en het verlies van druk is teruggebracht tot een absoluut minimum.

Aandrijvingen

De Wouter Witzel filosofie voor aandrijvingen is om, uit een breed aanbod van merken en types, de optimale oplossing te leveren voor elke specifieke toepassing van afsluiteraandrijving volgens de eisen van verschillende marktsegmenten en klanten. Om te voldoen aan de gewenste kwaliteit, specificaties en prestaties voor een goede prijs, hebben we de aandrijvingen in drie categorieën ingedeeld:

  • Economisch
  • Algemeen
  • Zware omstandigheden