Ontzilting

Voor de toenemende complexiteit van processen  in het ontzilting-segment, moeten vlinderkleppen uiterst betrouwbaar en duurzaam zijn. Wouter Witzel biedt een breed en betaalbaar assortiment aan voor elke toepassing, inclusief veel producten die internationaal goedgekeurd zijn voor het gebruik in drinkwater en industrieel proceswater.

Toepassingen

Onze hoogwaardige vlinderkleppen zijn van goede kwaliteit, slijtvast, vacuüm bestand, bieden zeer goed weerstand tegen chemicaliën en geschikt voor 500.000 cycli. Robuuste, onderhoudsvrije ontwerpen, een gevulkaniseerd rubber concept en een breed aanbod aan geselecteerde of gespecificeerde materialen, maken onze vlinderkleppen tot een populaire keuze in vele toepassingen, waaronder:

 

 • (Zee)water inlaat systemen
 • Omgekeerde osmose (membraan spoelen en reinigen)
 • Membraanfiltratie (ultrafiltratie)
 • Ontsmetting (chemicaliën, ozon of UV)
 • Pompen en pompstations (aan/uit en regelkleppen)
 • Transmissiepijpleidingen
 • Opslag en reservoirs (aan/uit en regelkleppen)
 • Pekel afvoersystemen

Producten

Rubbergevoerde vlinderkleppen

We hebben een compleet assortiment van industriële vlinderkleppen ontwikkeld onder het bekende Wouter Witzel merk. Deze vlinderkleppen zijn geschikt voor elke mogelijke toepassing.

Het unieke concept van de gevulkaniseerde voering en het geprofileerde afdichting ontwerp hebben de functionele prestatie op een zeer hoog niveau gebracht. Onze toewijding zorgt voor een duidelijke toegevoegde waarde voor onze klanten. Ervaring met diverse toepassingen, continu materiaalonderzoek en innovatie van efficiënte productietechnologieën hebben geleid tot een up-to-date productaanbod.

Onze vlinderkleppen zijn ontworpen volgens de meest recente internationale normen en voldoen ook aan milieueisen. Al vele jaren vervangen onze centrische rubbergevoerde vlinderkleppen, conventionele dubbel excentrische vlinderkleppen of kogelafsluiters.

Dynaxe High Performance vlinderklep

We classificeren onze high performance vlinderklep in twee categorieën:

 • Dynaxe
 • Econaxe

De Dynaxe range blinkt uit in alle markten waar hoge druk, zware omstandigheden of een abrasieve omgeving van toepassing zijn. Deze high performance klep is uiterst duurzaam, heeft een ultra lange levensduur met lage operationele kosten en voldoet aan de strengste internationale normen.

Econaxe is een nieuwe reeks van double offset vlinderkleppen voor toepassingen in verschillende industrieën en is verkrijgbaar in verschillende types en materialen. Econaxe is de meest economische oplossing voor hoge abrasieve toepassingen.

Eurocheck

De Eurocheck vlinderklep is een onderhoudsvrije, zelf draaibare terugslagklep van de Wafer Type serie met een dubbele disk. Speciaal ontworpen kenmerken en zorgvuldig geselecteerde materialen zijn gecombineerd om de Eurocheck tot een zeer betrouwbaar product te maken tegen lage operationele kosten.

Deze range afsluiters wordt voornamelijk gebruikt in watertoepassingen. Door hun compacte ontwerp zijn ze ruimtebesparend. Onderhoudskosten zijn laag tot nul en het verlies van druk is teruggebracht tot een absoluut minimum.

Aandrijvingen

De Wouter Witzel filosofie voor aandrijvingen is om, uit een breed aanbod van merken en types, de optimale oplossing te leveren voor elke specifieke toepassing van afsluiteraandrijving volgens de eisen van verschillende marktsegmenten en klanten. Om te voldoen aan de gewenste kwaliteit, specificaties en prestaties voor een goede prijs, hebben we de aandrijvingen in drie categorieën ingedeeld:

 • Economisch
 • Algemeen
 • Zware omstandigheden