District Cooling

In deze markt heeft Wouter Witzel toegang tot een uitgebreid netwerk, inclusief contacten met eindgebruikers, consultants en aannemers. Dit wordt versterkt door de vele internationale AVK kantoren van ons moederbedrijf in Denemarken. Als gevolg hiervan kunnen we nauw toezien op ontwikkelingen, adequaat daarop reageren en belangrijker nog, wereldwijde diensten aanbieden.

Toepassingen

Wij leveren een uitgebreid aanbod aan rubbergevoerde vlinderkleppen voor koelsystemen. Deze kleppen onderscheiden zich door een robuust ontwerp, corrosieve weerstand, minimale condensatie en een lange onderhoudsvrije levensduur dankzij het gevulkaniseerde voering concept. Onze vlinderkleppen zijn geschikt voor diverse waterkwaliteiten, desinfecteersystemen en chemicaliën, maar ook voor:

 

  • Transmissielijnen (ook begraven dienst)
  • Pompsytemen (zuig en druk)
  • Controle- en Scada-systemen
  • Desinfecteer- en waterzuiveringssystemen

Speciale kenmerken zijn:
Geschikt disc materiaal en volledig corrosiebestendig voor diverse waterkwaliteiten (zelfs brak of ontzilt water). Eenvoudige isolatie vanwege een compact ontwerp en energiebesparend omdat de rubberen voering een goede isolator is.


Producten

Rubbergevoerde vlinderkleppen

We hebben een compleet assortiment van industriële vlinderkleppen ontwikkeld onder het bekende Wouter Witzel merk. Deze vlinderkleppen zijn geschikt voor elke mogelijke toepassing.

Het unieke concept van de gevulkaniseerde voering en het geprofileerde afdichting ontwerp hebben de functionele prestatie op een zeer hoog niveau gebracht. Onze toewijding zorgt voor een duidelijke toegevoegde waarde voor onze klanten. Ervaring met diverse toepassingen, continu materiaalonderzoek en innovatie van efficiënte productietechnologieën hebben geleid tot een up-to-date productaanbod.

Onze vlinderkleppen zijn ontworpen volgens de meest recente internationale normen en voldoen ook aan milieueisen. Al vele jaren vervangen onze centrische rubbergevoerde vlinderkleppen, conventionele dubbel excentrische vlinderkleppen of kogelafsluiters.

Dynaxe High Performance vlinderklep

We classificeren onze high performance vlinderklep in twee categorieën:

  • Dynaxe
  • Econaxe

De Dynaxe range blinkt uit in alle markten waar hoge druk, zware omstandigheden of een abrasieve omgeving van toepassing zijn. Deze high performance klep is uiterst duurzaam, heeft een ultra lange levensduur met lage operationele kosten en voldoet aan de strengste internationale normen.

Econaxe is een nieuwe reeks van double offset vlinderkleppen voor toepassingen in verschillende industrieën en is verkrijgbaar in verschillende types en materialen. Econaxe is de meest economische oplossing voor hoge abrasieve toepassingen.

Eurocheck

De Eurocheck vlinderklep is een onderhoudsvrije, zelf draaibare terugslagklep van de Wafer Type serie met een dubbele disk. Speciaal ontworpen kenmerken en zorgvuldig geselecteerde materialen zijn gecombineerd om de Eurocheck tot een zeer betrouwbaar product te maken tegen lage operationele kosten.

Deze range afsluiters wordt voornamelijk gebruikt in watertoepassingen. Door hun compacte ontwerp zijn ze ruimtebesparend. Onderhoudskosten zijn laag tot nul en het verlies van druk is teruggebracht tot een absoluut minimum.

Aandrijvingen

De Wouter Witzel filosofie voor aandrijvingen is om, uit een breed aanbod van merken en types, de optimale oplossing te leveren voor elke specifieke toepassing van afsluiteraandrijving volgens de eisen van verschillende marktsegmenten en klanten. Om te voldoen aan de gewenste kwaliteit, specificaties en prestaties voor een goede prijs, hebben we de aandrijvingen in drie categorieën ingedeeld:

  • Economisch
  • Algemeen
  • Zware omstandigheden