Nieuwe ijsbaan Thialf uitgerust met Wouter Witzel vlinderkleppen

Wouter Witzel heeft bijna 100 vlinderkleppen DN 80-300 (EVBLS en EVBS) geleverd voor de nieuwe ijsbaan in Thialf, waar afgelopen weekend de eerste races zijn gereden. In opdracht van Thialf legde installatiebedrijf Warmtebouw Utrecht de nieuwe ijsvloer aan, hiervoor wordt glycol gebruikt als koelmiddel.

In de loop der jaren heeft Wouter Witzel een indrukwekkende lijst referenties met ijsvloeren in schaatsstadions opgebouwd. Voorbeelden zijn; Astana, Sochi (Olympische Spelen 2014), Kolomna en ook de oude ijsvloer in Thialf (2003). Bertus Butter, een expert op het gebied van het design van schaatsstadions, stelde Wouter Witzel voor vanwege de bewezen kwaliteit en de gevulkaniseerde EPDM-liner.

Warmtebouw Utrecht moest 10 jaar garantie geven op de ijsvloer. Voor Wouter Witzel was dit geen probleem, er was geen beter bewijs voor de kwaliteit van onze vlinderkleppen dan de afsluiters die we in 2003 geleverd hebben. Deze  werkten nog steeds zoals ze zouden moeten.

Het streven naar toptijden en records is zeer belangrijk voor de organisatie, die sterk afhankelijk is van de kwaliteit van het ijs. De nieuwe ijsvloer van het Thialf stadion is in december 2015 voor het eerst gebruikt tijdens de World Cup. Kijkend naar de resultaten was het ijs was van goede kwaliteit. Er zijn diverse records gebroken!

Butterfly valves speed skating stadium Thialf ijsbaan