Glazen kunstwerk behouden voor Losser

Onlangs is er door vijf afdelingen van Wouter Witzel EuroValve een nieuw kantoor in gebruik genomen, dat plaats biedt aan circa 35 werknemers. Tevens is er een spreekruimte ingericht die door glazen panelen wordt afgesloten. Eén wand van deze spreekkamer is met name erg bijzonder vanwege het glaskunstwerk van de kunstenaar Louis La Rooy.

Het kunstwerk is een glazen wand van 3.5 x 2.5m en is overgenomen van de Rabobank in Losser. Daar hadden ze er geen bestemming meer voor en zou het zeer waarschijnlijk vernietigd worden. Het schildersbedrijf dat in het nieuwe kantoor aan het werk was, gaf de bank aan dat ze een goede bestemming wist. Na akkoord van beide partijen is het kunstwerk zorgvuldig uitgebouwd en in het nieuwe kantoor van Wouter Witzel EuroValve geplaatst, waardoor het glazen kunstwerk voor Losser behouden blijft.

De kunstenaar zelf is ook verheugd dat het kunstwerk niet verloren gaat: “Leuk te horen dat u de eigenaar bent geworden van een glaskunstwerk van mijn hand. Ik heb dit jaren geleden voor de Rabobank ontworpen en uitgevoerd. Het is een decoratieve glaswand zonder verdere pretenties. Ik wens u veel kijkplezier!”